Hotellinnredning - Å innrede et hotell

Et spennende og innbydende hotellmiljø gjør en stor forkjell og hotellinnredningen er like avhengig av rompriser som utleiegrad. La hotelldesign forankres i din visjon om hotellet, beliggenhet og beskaffenhet, samt din innreders erfaring og kunnskap.

Innredning av publikumsområder på hotellet

Sett tonen! Entrè og resepsjon er det første og det siste gjesten ser av hotellet. Gjør dette området til noe gjesten husker. Viktig å vise type hotell med en gang. Legg litt ekstra innsats i å fremheve essensen av hotellet. Bruk gjerne design møbler som gjestene kan tenkes å kjenne igjen. Blir førsteinntrykket positivt kommer dette til å forsterke opplevelsen av resten av hotellet. Møbler slik at det er enkelt å komme i kontakt med andre gjester. Hvis de begynner å snakke med hverandre vil opplevelsen bli enda mer positiv.

Innredning av hotellrom

Hotellsengen er alfaomega. Dette er grunnstammen i hele hotellet. Den må være komfortabel, lett håndterlig for personalet og super kvalitet. Utenom sengen så har rommet behov for et sted å henge fra seg klær, lenestol og kanskje et skrivebord. For mange og for store møbler får rommet til å se mindre ut, og budsjettet ryker. Viktig å møblere rommet fornuftig, og heller få gjestene til å ta en tur i restaruanten eller baren.

Romoppfatningen påvirkes også av farge, lys og linjer. En gjennomtenkt fargeskala og smart bruk av speil og belysning kan få små rom til å føles større, og lange smale rom til å føles bredere.

Bruk gjerne flere forskjellige lamper for å skape et fint miljø. Et rom med kun en taklampe ser ofte veldig trist ut. Vær oppmerksom på at det finnes forkjellige lyspærer med ulik fargetemperatur, fordi store forskjeller ødelegger opplevelsen av et hyggelig rom.

Tre tips for hotelldesign

Hotellet skal være spennende samtidig som det skal gi en avslappet atmosfære. Det skal være personlig, men for alle. Hotellinnredningen skal se eksklusiv ut, men ikke koste for mye.
Hvordan løser man dette? Det finnes ingen ferdig formel for hvordan man innreder et hotell, men det finnes noen tommelfinger regler som kan gi veiledning.

60/30/10

60/30/10 regelen for fargesetting er en tommelfinger regel for hvodan man skal bruke farger for å skap et balansert miljø.

  • La ulike toner av en farge bestemme hoveddelen av overflatene, for eksempel gulv og vegger.
  • Ca. en tredjedel av overflatene bør gå i en sekundær farge. Dette kan være møbler, gardiner og fast innredning.
  • For å skape dynamikk i rommet er det fint å bruke en tilleggs farge som blikkfang. Det er lurt å bruke denne fargen på for eksempel dekorputer, bilder etc.

Gyldent snitt

Dette er en regel som kunstnere har benyttet seg av helt tilbake fra urtiden, for å skape spennende kombinasjoner. Det gyldne snittet er egentlig et mål som beskriver det harmoniske forholdet mellom to deler. Forenklet kan man si at det handler om 2:3. Det er også enkelt og tilføre en plantegning av et rom og utforming av fast innredning. Også her finnes det noen enkle tommelfingerregler;

  • Møblene skal dekke 2/3-deler av gulvfalten i et rom.
  • Velg en sofa som er 2/3 av veggens lengde.
  • Heng bilder på 2/3 av veggens høyde.

Halo-effekten

Halo-effekten er tendensen til å tillegge noen eller noe, flere egenskaper enn det faktisk har. Dette er grunnen til at førsteinntrykket har en så varig effekt, de er vanskelige å endre og de påvirker oss når vi så vurderer andre aspekter ved et produkt, en person, eller et sted. Dette kan selvsagt brukes når man skal innrede et hotell. Legg litt ekstra"pudder" på noen få "signalobjekter" og bildet deres vil påvirke resten av hotellinteriøret.


Prosjekter

Hotellinnredning, restaurantinnredning og konferanseinnredning i hele Skandinavia. Et utvalg av våre avsluttede prosjekter. Vi høres!



Tjenester

Design, konsept, layout, prosjektledelse og montasje. Vi er med fra start til slutt.




Visste du? Gjennom våre søsterselskap Hestra Inredningar og Ricana har vi egen produksjon av planmøbler samt metallinnredninger.